Γιατί συλλέγουμε υπογραφές

Όπως καθετί στην ζωή μας, έτσι και η διαχείριση της τρέχουσας πανδημίας είναι κυρίως πολιτικό ζήτημα.

Δυστυχώς, στις δυτικές «δημοκρατίες» είναι συχνό φαινόμενο η δημιουργία καρτέλ από τα πολιτικά κόμματα. Έτσι βλέπουμε, πολύ συχνά, πολιτικές οι οποίες χαρακτηρίζονται ως μονόδρομος (δόγμα there is no alternative) και κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα να υιοθετούν και ακολουθούν τις ίδιες επιλογές για πολύ σημαντικά πολιτικά θέματα. Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε απόλυτα με τον τρόπο που η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση «αντιμετώπισαν» την πανδημία.

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην υγεία, την οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών φαίνεται να ενδιαφέρει ελάχιστα ως καθόλου τους Έλληνες πολιτικούς. Το κύριο μέλημα τους είναι η ελαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους για αυτούς και κυρίως η υποχώρηση των δικών μας πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πανδημία απέδειξε σε όλους ότι ο Βασιλιάς, δηλαδή οι λαοί, είναι εντελώς γυμνός. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων και αυτό θα πρέπει να έχουμε κυρίως στην σκέψη μας.  

Σε μία πραγματική δημοκρατία θα είχαμε το πολιτικό δικαίωμα να συλλέξουμε υπογραφές και να προκαλέσουμε δημοψήφισμα ενάντια στον νόμο. Στην συνέχεια θα ήταν οι Έλληνες πολίτες αυτοί που θα αποφάσιζαν αν επιθυμούν τον νόμο ή όχι. Αντίθετα, στο δικό μας πολιτικό σύστημα οι πολιτικοί αρνούνται το δικαίωμα αυτό. Επιθυμούν να έχουν το μονοπώλιο στη νομοθέτηση και την λήψη των αποφάσεων.

Παρά την έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου (στην πραγματικότητα το έλλειμμα δημοκρατίας) και στην προσπάθεια μας να προχωρήσουμε σε μια πολιτική πράξη που να έχει νόημα, αποφασίσαμε να συλλέξουμε υπογραφές ενάντια στον νόμο 4806/21 και την άμεση ή έμμεση υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την επιλογή τους να εμβολιασθούν ή όχι, και τους ζητάμε να δηλώσουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ζητάμε από όλους εμάς να μην πέσουμε στην παγίδα του διχασμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και να δηλώσουμε με όσο το δυνατό πιο ισχυρό τρόπο την επιθυμία μας να ορίζουμε εμείς, και μόνο εμείς, τις ζωές μας.  

Έτσι, συλλέγουμε υπογραφές:

  • Για να δράσουμε πολιτικά παίρνοντας θέση σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.
  • Γιατί επιθυμούμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας σε μία αυθαίρετη επιλογή.
  • Γιατί υποστηρίζουμε επώνυμα την θέση μας.
  • Γιατί έχουμε κουραστεί από αδιέξοδες συζητήσεις.
  • Γιατί πρέπει να εξοικειωθούμε με τους θεσμούς της (άμεσης) δημοκρατίας και ιδιαίτερα τα ακυρωτικά δημοψηφίσματα.  

Στην συνέχεια, όταν συλλέξουμε 10.000 υπογραφές θα τις καταθέσουμε στον Πρόεδρο της Βουλής και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε κάθε επιπλέον 10.000 υπογραφές.

 

%d bloggers like this: