Αγαπητοί μας συμπολίτες

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πολιτική ελίτ της χώρας επέλεξε, και συνεχίζει να επιλέγει, την δημιουργία πόλωσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντί να εστιάσει σε ενέργειες οι οποίες θα θωράκιζαν τις υπηρεσίες υγείας και θα έκαναν τον πολίτη κοινωνό στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προσπάθησαν να ισχυροποιήσουν τα πολιτικά τους προνόμια και να ασκήσουν πολιτικές που ελάχιστα συνδέονται με την ίδια την πανδημία.

Μία από τις τραγικότερες επιλογές της κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήταν η διαχείριση του προγράμματος εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός του κάθε ένα από εμάς δεν μπορεί παρά να είναι προσωπική του επιλογή. Μια επιλογή  απόλυτα σεβαστή από όλους μας.

Αντί ενός δημόσιου, ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου, οι πολιτικοί μας επέλεξαν τον εκφοβισμό, τον εκβιασμό, την προπαγάνδα, την δημιουργία φόβου και πόλωσης  μεταξύ των πολιτών.

Αντί της ισχυροποίησης των δομών υγείας και των «όπλων» ενάντια στην πανδημία, επέλεξαν την κωλυσιεργία και την μετατόπιση των ευθυνών τους σε ομάδες πολιτών.

Αντί της απόλυτης διαφάνειας και της ειλικρινούς ενημέρωσης, επέλεξαν κλειστές και απόρρητες συνεδρίες και νομοθέτηση του ακαταδίωκτου.    

Δεν είμαστε όμως εδώ για να κάνουμε μικροπολιτική και απόδειξη για αυτό είναι η θέση μας ότι η ευθύνη για την κάκιστη αντιμετώπιση της πανδημίας βαραίνει συνολικά, αλλά όχι ίσως με την ίδια βαρύτητα, όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Βρισκόμαστε εδώ για να σας καλέσουμε να δηλώσετε την αντίθεση σας σε ολοκληρωτικές πρακτικές όπως είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό COVIDPASS και η υποχρεωτικότητα ιατρικών πράξεων.

Σας καλούμε ως πολίτες και ανεξάρτητα από το αν έχετε εμβολιαστεί ή όχι, να δηλώσετε την επιθυμία σας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Δεν χρειαζόμαστε και δεν επιθυμούμε πολιτικούς και ειδικούς να ορίζουν τις ζωές μας με τις διαταγές τους.

Αν συμφωνείτε με την ανάγκη μίας άλλης και κυρίως δημοκρατικότερης αντιμετώπισης της πανδημίας, υπογράψτε υπέρ της κατάργησης του νόμου 4806/2021 και ενάντια σε υποχρεωτικότητες οι οποίες πηγαίνουν το πολιτικό μας πολιτισμό δεκαετίες, αν όχι αιώνες, πίσω.  

%d bloggers like this: